Power of the Future

Power of the Future

01/25/2023 - 14:31

Femke de Rooij is student Leisure & Events Management. Samen met Urban Living Lab Breda organiseerde zij Power of the Future, een week voor de verbinding van basisschoolleerlingen.
Leisure & Events
  • Studentenwerk

Tijdens Femkes studie liep ze 40 weken stage bij Urban Living Lab: een beweging van betrokken mensen en organisaties die zich inzetten voor een toekomstbestendig, vitaal en inclusief Breda. Bij Urban Living Lab had men het idee om een week te organiseren voor leerlingen van basisscholen. Femke pakte hierin haar kans en mocht samen met een andere student meehelpen met de volledige organisatie van het evenement. Samen met vier basisscholen, vier opdrachtgevers, zes locaties en de gemeente Breda werd Power of the Future geboren.

Aan de slag
Leerlingen van vier basisscholen kregen in gemixte teams maatschappelijke uitdagingen rondom vier thema’s: Energietransitie, Digitalisering & Smart Technology, Inclusieve Samenleving & Gezondheid en Voedseltransitie. Ieder thema had zijn eigen opdrachtgever en een speciale locatie. Zo werd de uitdaging rondom het thema Inclusieve Samenleving & Gezondheid gepresenteerd door JINC, een landelijke organisatie die zich inzet voor kansengelijkheid onder kinderen en jongeren. Zij stelden de vraag: ‘Hoe zorgen we ervoor dat iedere werknemer gelijk wordt behandeld op de werkvloer?’. In het voormalige belastingkantoor van Breda, nu De Teruggave genoemd, werd er gebrainstormd over deze vraag. 

Voor Femke was het organiseren van dit evenement precies het duwtje in de juiste richting. Ze had altijd al de droom om mensen met verschillende achtergronden bij elkaar te brengen. Tijdens haar opleiding had ze al veel theorieën geleerd, maar nu mocht ze deze in de praktijk brengen. Femke richtte zich voor Power of the Future voornamelijk op het maken van de draaiboeken. Hierin beschrijft ze in detail wat alle deelnemers gaan doen en wat ze daarvoor nodig hebben. Voor alle vier de locaties maakte ze een eigen draaiboek plus nog een overkoepelend draaiboek.

Anderen leren kennen
Dat ze met dit evenement kinderen bij elkaar hebben gebracht, bleek al snel uit de reacties die achteraf volgden. Sommige docenten waren in eerste instantie wat huiverig om mee te doen, maar vroegen na het evenement wanneer de volgende editie plaats ging vinden. Kinderen die voorheen alleen met kinderen van hun eigen basisschool in contact kwamen, leerden ook andere kinderen kennen. Want ieder kind heeft eigen capaciteiten en iedereen hoort erbij.

Femke weet na de organisatie van Power of the Future zeker dat ze zich wil gaan richten op projecten waarmee ze mensen een mooie beleving kan geven en waarmee ze tegelijkertijd mensen kan verbinden.

Het complete verhaal van Femke lees je hier.